¿Que és el Consell Escolar?
El consell escolar es defineix com un òrgan col·legiat en el qual pares, mares, estudiants, mestres i personal d'administració i serveis mitjançant els seus representants, s'informen, proposen i opinen sobre matèries rellevants per la millora de la qualitat de l'educació al Centre.
¿Qui forma el consell escolar?
1. El director o directora del Centre, que ostentés la presidència.
2. El secretari o secretaria del Centre. Que tindrà veu però no vot.
3. 4 professors o professores escollits entre tot el claustre censat al Centre. No podran eixir escollits els que estiguen en qualitat de substituts.
4. 4 membres de la titularitat del Centre.
5. 4 pares, mares o representants legals de l'alumnat, dels quals un serà designat
per l'Associació de mares i pares de l'alumnat amb major nombre de persones associades.
6. 2 alumnes.
7. Una persona representant del personal d'administració i serveis.
8. Una consellera o persona representant de l'Ajuntament del municipi en el qual estiga radicat al Centre.
¿Quines competències tenen el Consell Escolar?
a) Aprovar i avaluar el Pla de Centre, sense perjudici de les competències del Claustre de Professorat que s'estableixen a l'article 66 b) i c) en relació amb la planificació i l'organització docent.
b) Intervenir en la selecció i acomiadament del professorat del Centre, conforme amb l'article 60 de la citada Llei 8/1985, de 3 de juliol.
c) Aprovar el projecte de pressupostos del Centre i la justificació del conte de gestió.
d) Fer conéixer les candidatures a la direcció i els projectes de direcció presentats per les persones candidates.
e) Participar en la selecció del director o directora del centre en els terminis que estableix la Llei Orgànica 2/2006, de 3 de maig. Ser informat del nomenament i cessament dels altres membres de l'equip directiu. En el cas, previ acord dels seus membres, aprovat per majoria de dues terceres parts, proposar la revocació del nomenament del director o directora.
f) Decidir sobre l'admissió de l'alumnat amb subjecció a l'establert en la Llei Orgànica 2/2006, de 3 de maig, i les disposicions que ho desenvolupen.
g) Realitzar el seguiment dels compromisos educatius i de convivència subscrits al centre, per a garantir la seua efectivitat i proposar l'adopció de mesures i iniciatives en el cas d'incompliment.
h) Conéixer la resolució dels conflictes disciplinaris i vetllar perquè s'ajusten al present Reglament i altres normatives d'aplicació. Quan les mesures disciplinàries adoptades pel director o directora corresponguen a conductes de l'alumne que perjudiquen greument la convivència del centre, el Consell Escolar, a instància de pares, mares o representants legals de l'alumnat, podrà revisar la decisió adoptada i proposar, en el seu cas, les mesures oportunes.
i) Proposar mesures i iniciatives que afavorisquen la convivència al centre, la igualtat entre homes i dones i la resolució pacífica de conflictes en tots els àmbits de la vida personal, familiar i social.
j) Reprovar a les persones que causen dany, injuries o ofenses al professorat. En qualsevol cas, la resolució de reprovació s'emetrà després de la instrucció d'un expedient, prèvia audiència a l'interessat.
k) Promoure la conservació i renovació de les instal·lacions i de l'equipament escolar i aprovar l'obtenció de recursos complementaris d'acord amb l'establert a l'article 25.
l) Fixar les directrius per la col·laboració, amb finalitats educatives i culturals, amb les Administracions locals, amb altres centres, entitats i organismes.
m) Analitzar i valorar el funcionament general del centre, l'evolució del rendiment escolar i els resultats de les avaluacions internes i externes en les quals participe el centre.
n) Elaborar propostes i informes, a iniciativa pròpia o a petició de l'Administració competent, sobre el funcionament del centre i la millora de la qualitat de la gestió, així com sobre aquells altres aspectes relacionats amb la qualitat d'aquesta.
o) qualssevol altres que li siguen atribuïdes per la Conselleria competent en matèria d'educació.